april 23, 2024

Stort Horsens-træf for eksklusive biler

Næste weekend afholdes der biltræf i Horsens for eksklusive biler, og politiet forudser allerede nu en del trafikale problemer på ankomstdagen, ikke mindst i lyset af de afviklede træf foregående år. ”Infrastrukturen ved og omkring den gamle markedsplads er ganske enkelt ikke dimensioneret til den slags arrangementer, så vi kan kun opfordre til at komme i god tid, samt opfordre de lokale til at vælge alternative ruter denne weekend”, oplyser vagthavende.

Eksklusive biler er jo et temmelig vidt begreb, og arrangørerne er da også meget large med, hvem der lukkes ind. En helt almindelig personvogn opfylder dog ikke kriterierne, erfarer vi via en mail fra arrangørerne. Der skal som minimum være tale om biler, der enten hører til i den dyre ende mht. nypris, eller alternativt biler, der er ”pimpede” i en grad, som repræsenterer en betydelig værdi. Umiddelbart kan man tænke, at der fortsat er plads til mere specificerede krav, men arrangørerne forbeholder sig ret til at afvise biler uden skriftlig begrundelse.

De ”eksklusive biler” kan blive forhåndsbedømt

Belært af erfaringen fra de første par arrangementer, er det nu muligt for potentielle deltagere at få godkendt den deltagende bil på forhånd, og dermed undgå en forgæves køretur til træffet. Ved på forhånd at indsende billeder og beskrivelser af køretøjet, kan man fra arrangørerne få en bindende godkendelse på forhånd, så man ikke risikerer at blive afvist i porten.

Flere har dog kritiseret arrangørerne for ikke at være konsekvente i bedømmelserne, men da der er tale om et privat arrangement, er det arrangørerne der alene sætter spillereglerne.