maj 20, 2024

Uheldig låsesmed på Nørrebro

Et par handlekraftige unge mænd foretog natten til torsdag en civil arrestation af en låsesmed og dennes kunde, da de blev set stå og lirke ved en låst dør i den indre by. Låsesmeden fra Nørrebro var ikke iført det sædvanlige arbejdstøj, og det var iflg. de unge mænd udslagsgivende, da de antog ham for at være i gang med et indbrud. Efter nogle minutter blev arrestationen dog ophævet, efter at låsesmed og kunde havde identificeret sig selv og forklaret situationen.

Låsesmeden var på vej hjem

Låsesmeden forklarer, at hans vagt egentlig var sluttet, og at arbejdstøjet derfor var hængt til side. Opgaven var netop ringet ind på telefonen, da han var på vej hjem, og tanken var derfor at tage denne sidste opgave i civil, da den netop lå på ruten i forhold til låsesmedens private bolig i nærheden. ”Det sker faktisk ganske jævnligt, at tilskuere mistænker os for at bryde ind, men som regel bliver vi genkendt på arbejdstøjet”, fortæller låsesmeden.

Nørrebro mangler låsesmede

Helt generelt er der i øjeblikket mangel på lokale låsesmede i området omkring Nørrebro, efter at to er lukkede indenfor det seneste år. Det betyder i praksis en del flaskehalsproblemer og lange ventetider i spidsbelastningsperioder. Hvis man kommer uheldigt af sted og har akut brug for assistance, kan det derfor betale sig at ringe lidt rundt og forhøre om ventetiden. Ventetider på flere timer er mere reglen end undtagelsen, og ofte vil det går hurtigere, hvis man vælger en låsesmed fra de omkringliggende områder.