maj 20, 2024

Derfor skal du have en markise til haven

Hvis du er så heldig, at du har en have, så er det klart, at du bør gøre noget ud af den. Det er bare skønnere at være i en have, hvor der er en hyggelig indretning, og eftersom vi er begyndt at få varmere sommer i Danmark, så giver det kun endnu mere mening, at man sørger for at skabe en hyggelig have. Du kan gøre meget for at skabe en hyggelig have, og en af de ting du kan gøre, er at få en markise til haven.

Hvad er en markise?

Selvom du måske ikke med det samme kan genkende navnet, så er det meget sandsynlig, at du ved, hvad en markise er. Du kan f.eks. med fordel få en markise over din terrasse, så du har bedre mulighed for at sidde der og læse eller lave andet. Der er også nogle, der kan lide at arbejde udenfor, når det er varmt, hvis man har hjemmearbejde eller er selvstændig. Det kan være, at du skal have en markise til din have?

Beskyt dig mod solen med en markise

Hvis man kigger på solrådene, så er der tre. Du skal have solcreme på, du kan med fordel bære solhat, og så skal du helst holde dig helt væk fra solen mellem 12 og 15. Det er også en grund til, at det kan være smart at have en markise. Det betyder nemlig, at man stadig har mulighed for at være udenfor, uden at man behøves at udsætte sin krop for unødvendig sol.

Du kan få en markise med motor

Det kan være, du tænker: ”Hvordan er det så lige, at sådan en markise fungerer?”. Hvis det er tilfældet, og du tænker, at du måske skal stå med håndkraft og folde den ud – så kan du muligvis have ret. Man kan godt købe en markise, hvor man selv folder den ud med håndkraft. Men hvis du gerne vil have den nemme og smarte løsning, så kan du også vælge en markise med motor, så du bare skal trykke på en knap, når du skal have foldet din markise ud.

Bestem selv, hvor du vil have skygge

Det smarte ved en markise er også, at det er nemt at bestemme, hvor meget skygge eller sol, man vil have. Hvis du er typen, der går op i at passe på din hud, så ved du også, at man gør huden tynd, og dermed giver den bedre vilkår for at opbygge rynker, når man udsætter den for sol. Her kan det f.eks. være smart med en markise, hvor man kan indstille den efter, at man får sol på kroppen, men ikke i hovedet. Du skal naturligvis stadig huske solcreme, for det er ikke godt for huden nogle steder på kroppen at ligge i for meget sol for længe. Men det kan være, at du skal kigge nærmere på, om det ikke kunne være noget for dig med en markise? Der er masser at vælge mellem, så det er helt op til dig, hvad du vil have.