april 23, 2024

Med stige og kost skal tagrender renses?

Ja, sådan har det været i farfars tid. Men i dag er der helt nye boller på suppen. Rensning af tagrender er gået hightech.

Når du ringer i dag efter en professionel tagrende service skal du ikke forvente at der kommer et par arbejdsmænd med stiger og spande. Det første du kommer til at se er sandsynligvis en dronepilot.

Han sender en drone på rundtur over dit tag for at tage bestik med situationen. Det tager kun et par minutter. Du kan endda selv se med og få en kopi af videoen hvis du ønsker.

Så kommer støvsugeren

Det næste der sker, er at støvsugeren bliver hentet ud af bilen. Det er en stor, kraftig industristøvsuger. Den bør måske kaldes noget andet, fx snavssuger. Den har kraft til at suge alt ud af tagrenden hvad der måtte gemme sig der. Og det kan være lidt af hvert: blade, mos, spirende frø fra planter eller træer, døde fugle og andet godt.

Men hvordan får de så denne kæmpe støvsuger op på taget, vil du måske spørge dig nu?

Det gør den slet ikke. Den bliver ned på jorden. Tagrenderne bliver suget rene med hjælp et langt sugerør som er bøjet i enden. Det er formet som en snabel der kan dyppe ned i tagrenden.

Her kan du se hvordan det i praksis fungerer.

Du kan se med i realtid

Hvis du har lyst, kan du følge hele vejen med og se hvordan dine tagrender bliver rengjort. Sugerøret har nemlig et HD videokamera monteret. Kameraet sender billeder i realtid trådløst ned til en monitor.

Tagrenderenseren er blevet til en maskinoperatør. Han (eller hun) styrer sugerøret med hjælp af monitoren som viser meget præcist hvad der foregår deroppe. Videoen bliver også gemt på et SD kort. Kortet kan du få når jobbet er gjort og videoen er din garanti for at arbejdet er udført korrekt. Du kan selv tjekke centimeter for centimeter hvor rene dine tagrender nu er.

Imponerende, ikke?

Hightech løsninger kræver hightech materialer

Det lyder skægt at der skal bruges en dronepilot til at rengøre tagrender.

Men den mest avancerede del af hightech udstyret er faktisk rørene. For at man kan styre et flere meter langt rør med den nødvendige præcision skal det være ekstremt let. Samtidigt skal det være kraftigt og robust. Vil du tro at disse rør kan være op til 13m lange?

Ja, det passer. tagrender som er op til 13m højt oppe kan nu renses fra jorden.

Der findes i dag kun et materiale der kan klare det: Kulfiber.

Kulfibre er så seje som stål men vejer ikke mere end en fjer. Kulfibre kan laves uendeligt lange og de kan forarbejdes som tekstilstof. Sådan et rør bliver faktisk vævet af kulfibre og forstærket med epoxy harpiks. Et 13m langt rør fremstillet på den måde, vejer i alt kun et par kilo.

Støvsugere der kan klare den slags opgaver har vi haft i flere årtier. Men først siden det kan lade sig gøre at fremstille disse rør til en overkommelig pris, er støvsugning af tagrender blevet til en realitet.

Flere fordele med denne metode

Realtid video og optagelser fra dine tagrender giver dig også mulighed for at tjekke alt for evt. skader og kommende problemer. Hvis dine tagrender rengøres en, to gange om året på den måde, er du altid ajour.

På den måde kan du spare en del penge. Skader der opdages tidligt kan ofte repareres for billige penge. Levetiden for dine tagrender kan øges ganske markant hvis du laver en vedligeholdelses aftale med en professionel tagrendeservice virksomhed.

Du kan altid få et gratis og uforpligtende tilbud.

Udover tagrender renses også nedløbsrør og nedløbsbrønde med samme teknologi.