maj 20, 2024

Sådan fjerner du harpiks fra håret

Vi har prøvet det alle sammen – barnet er kommet hjem fra en håndboldtræning med harpiks i håret. Det er ikke til at undgå, at børn kommer hjem med harpiks i håret, når de spiller håndbold. Det er dog ikke alle, som ved hvordan man fjerner harpiks, og det har du mulighed for at lære i denne artikel.

Der findes tre forskellige måder, som du kan bruge, alt efter hvor meget harpiks de har fået i håret og hvad i har hjemme i huset. De tre metoder, som vi anbefaler jer at bruge er en saks, balsam eller sprit. VI vil gå mere i dybden om hver ting længere nede i artiklen.

Hvis i ikke har en af disse tre ting, kan i også vælge at bruge smør. Dette anbefales ikke, at det ikke er en effektiv løsning, men det kan lade sig gøre. Normalt når børn får harpiks på fingrene, får de det af med en harpiksfjerner. Dette kan du også bruge i håret, men i skal være opmærksom på, at det ikke er sundt for håret.

Screenshot_10

Fjern harpiks med en saks

Den nemmeste måde at fjerne harpiks på, er ved hjælp af en saks. Har dit barn lidt harpiks i håret er det blot en hurtig klipning, som skal til. Er det en større klat harpiks, vil du blive nød til at give dit barn en militærklipning. Det anbefales ikke, at i venter til at i kan komme til en frisør, da det betyder at barnet vil have harpiks i håret i lang tid, og i kan risikere at få harpiks udover hele huset.

Balsam – Fjern lidt harpiks

En anden metode, som i kan vælge at bruge er balsam. Balsam er kun godt til små mængder af harpiks, og det kan godt tage noget tid før det kommer ud. Efter at i har vasket håret og kommet balsam i håret, skal i lade det sidde i 5-10 minutter. Efter at det har siddet i ti minutters tid, kan i vaske håret. Er det hele ikke kommet ud, kan i gentage proceduren indtil al harpiksen er kommet af.

Den effektive metode til at fjerne harpiks: Sprit

Hvis dit barn har fået meget harpiks i håret, og i vi gerne have det ud smertefrit og hurtigt, kan i vælge at bruge sprit. Sprit er en rigtig god metode, da det opløser noget af harpiksen, samtidig med at det gør at resten af harpiksen ikke klistrer. Selvom mange forældre ikke er vilde med at bruge sprit til at vaske sit barns hår med, er det den mest effektive løsning der findes på markedet.

Beskyt dine børn øjne når i fjerner harpiks

Det vigtigste i skal huske på, og det er uanset om i vælger at fjerne harpiks med smør, balsam, sprit eller harpiksfjerner er, at beskytte børnenes øjne. Der må under ingen omstændigheder komme sprit i dine børns øjne, ligesom at det godt kan komme til at svie, hvis de får balsam i øjne. Har i parfumefri balsam sker der ikke en ligeså stort skade, som der ville gøre, hvis det var parfume-balsam.

Hvis i ikke har nogle af tingene hjemme, men gerne vil benytte jer af disse smarte metoder, kan i vælge at gå ned i det lokale supermarked. Uanset om det er brugsen, Føtex, Kvickly eller Aldi som du handler i, bør de have alt lige fra en saks til at klippe hår med, til sprit.

Vær ligeledes tålmodig, når i tilføjer sprit eller balsam i håret. Ofte skal det have tid til at virke. Jo mere harpiks dit barn har i håret, desto mere tålmodig skal du være.