april 23, 2024

Kompressorer er blevet meget udbredte

Efterhånden som kompressorer er kommet ned i et prisleje hvor alle kan være med, er de i dag at finde i mange garager og hjemmeværksteder. En kompressor kan i dag købes for under 1000 kroner, og det betyder at det i mange tilfælde kan være et billigere alternativ til el-drevne værktøjer. Værktøjer, der drives af trykluft, behøver jo ingen motor, og kan derfor fremstilles til en brøkdel af prisen. Kompressoren er en engangsinvestering, og derefter kan man købe alverdens billigt værktøj som f.eks. bore- og skruemaskiner, malersprøjter og meget andet.

Vedligehold af kompressorer

Hvis man kun skal bruge sin kompressor til småopgaver der hjemme, kan det i mange tilfælde betale sig at købe en lille oliefri kompressor, der kræver minimalt vedligehold. Lidt større kompressorer skal typisk have påfyldt olie. Alle kompressorer skal i øvrigt efterses jævnligt, og sikkerhedsventilen skal testes. Det er vigtigt at huske på, at det er voldsomme kræfter, der er spærret inde i tanken, og hvis sikkerhedsventilen svigter, kan det resultere i en voldsom og farlig eksplosion.

Kompressorer skal helst være overdimensionerede

Før man investerer i en kompressor, er det vigtigt at gøre sig klart, hvad den skal bruges til, og hvor meget den skal bruges. Hvis man påtænker at bruge den ofte og meget, bør man altid sørge for at overdimensionere. Hvis tanken f.eks. er for lille, skal kompressorens motor hele tiden starte og standse, og det slider meget på den. Det koster ikke meget ekstra at øge tankstørrelsen, og kompressoren vil kunne holde meget længere.