juli 15, 2024

Aarhus-firma specialiserer sig i pengeskabe

Virksomheden Bangs Låseservice har drevet traditionel låsesmeds-forretning i Aarhus gennem 3 generationer, men vælger nu at satse 100% på ét enkelt specialområde, nemlig pengeskabe. ”Der er efterhånden så stor konkurrence på låseservice generelt, at det, i hvert fald for vores vedkommende, ikke kan betale sig at være bredt funderet”, fortæller indehaver Povl Jensen, der sidste år overtog ledelsen af selskabet.

Selskabet har de sidste par år oplevet en eksplosiv vækst i salget af pengeskabe i Aarhus, og man håber, at tendensen vil kunne sprede sig til de øvrige afdelinger i bl.a. Aalborg og Odense. I første omgang er det kun Aarhus-afdelingen der lægges om, men pengeskabsdelen vil blive styrket i de øvrige afdelinger med henblik på en fuldstændig omlægning fremadrettet.

Stort lager med pengeskabe i Aarhus

I første omgang samler man det primære lager af pengeskabe i Aarhus-afdelingen, hvor der samtidig indrettes et showroom på 300 kvadratmeter. ”Vi oplever ganske ofte, at der er betydelig leveringstid på de mere specielle skabstyper, og mange kunder falder fra, fordi der går for lang tid”, fortæller direktøren. Det er derfor planen, at virksomheden vil lagerføre næsten alle pengeskabs-typer, samt indlede forhandlinger med producenterne af de mere specielle modeller med henblik på en generelt hurtigere levering.

Satsningen har krævet en stor likviditetsmæssig indsprøjtning, som dels er hentet ved at udvide selskabets ejerkreds, og dels i form af besparelser i de øvrige afdelinger, hvor det umiddelbare lager er reduceret. Her må man så nøjes med udstilling af de mest brugte modeller – men med mulighed for at trække på centrallageret fra dag til dag.