maj 20, 2024

Stenslag er generende, men behøver ikke at være dyrt at på repareret

girl-346258_960_720Hvis man bliver ramt af et stenslag i forruden af ens bil, så er det grund til bekymring for mange mennesker. Mange vil vælge at se det an og med tiden vurdere, om det begynder at udvikle sig til en revne eller blot forblive et lille punkt på ruden. Det er dog ikke altid smart at vente med at få en fagperson til at kigge på skaden. Ofte er det nemlig muligt at reparere ruden i stedet for at udskifte den. Det er dog en hel udskiftning af ruden, som mange personer frygter, når de er blevet ramt af denne form for skade og dette gør ofte, at de venter, til der er kommet en lang flække, før de får gjort noget ved det. Når der først er kommet en lang revne i ruden, så kræver det ofte udskiftning af hele ruden og dette kan selvfølgelig godt gå hen og blive dyrt.

 

Stenslag bør repareres så hurtigt som muligt

Derfor er det første, man bør gøre, hvis man er blevet ramt af en sten på forruden at tage hen til et værksted med bilen. På værkstedet vil der være mekanikere og andre fagpersoner, der har speciale i alt, der har med biler at gøre. De kan hurtigt vurdere, om skaden kan udbedres ved en simpel reparation eller om det kræver den større og dyrere omgang – at få udskiftet hele forruden. Da de nemt kan vurdere dette, så er det ofte gratis at få stillet diagnosen på ruden og det kan derfor aldrig betale sig at vente for at se, om skaden skulle ende med at blive til en revne, der derfor kræver en ny rude.

 

Stenslag kan udbedres på en fornuftig måde

Når du kommer hen til værkstedet med din bil og gerne vil have udbedret skaden, så er det første, der bliver gjort, at området på ruden bliver rengjort. Det er vigtigt at få fjernet eventuelle rester af glas, som sidder løst. Dette er vigtigt for at få den særlige harpiks, der bliver brugt til dette formål, kan klistre så godt fast til ruden som overhovedet muligt. Dernæst placeres der et specielt værktøj, der har til formål at suge al luften ud i området omkring skaden. Når dette er blevet gjort, så bliver harpiksen tilføjet og den fylder stenslaget ud og bliver hærdet med UV-lys.