juli 15, 2024

Meld dig ind i en billig arbejdsløshedskasse

Hvis du en dag bliver ledig, er det meget vigtigt, at du er medlem af en A-kasse, så du kan få dagpenge. Hvis du ikke er med i en A-kasse, er du nødt til at få kontanthjælp, og det er meget færre penge end dagpenge. Det kan derfor blive svært for dig og din familie at klare jer, når du pludselig har mistet din indkomst og ikke tjener så mange penge. Det er derfor vigtigt, at du melder dig ind, mens du stadig er i arbejde. På den måde er du bedst muligt sikret.

Nogle vælger fra at være i en A-kasse, fordi de synes, at det er for dyrt. Det er rigtigt, at det koster en del penge hver måned, typisk mellem 400 og 500 kroner at være medlem. Det er dog også noget, der er rigtig vigtigt for dig. Hvis du ikke er medlem, vil det få endnu større konsekvenser for dig økonomisk, hvis du bliver ledig, end det gør nu, hvor du skal betale for det.

Hvis du gerne vil finde en billig A-kasse, er der flere sider på nettet, hvor du kan sammenligne priserne på de forskellige A-kasser. Det er med til at give dig et godt overblik over, hvad de forskellige A-kasser koster. Hvis du ikke har nogle præferencer i forhold til A-kasse, kan du derfor bare vælge den billigste.

Vigtigt at være medlem af en A-kasse som studerende

Hvis du stadig er studerende, er det meget vigtigt, at du melder dig ind i en A-kasse. Hvis du bliver ledig, når du er færdig med din uddannelse, vil dit medlemskab af A-kassen nemlig sikre, at du kan få dagpenge fra din første dag som ledig. Hvis du vel at mærke har meldt dig ind, senest et år før du blev færdig. Hvis du ikke har fået gjort det, går der en måned, inden du kan få dagpenge. Det kan være lang tid for mange at have en hel måned, hvor de ikke har nogen indtjening.

Når du er studerende, skal du dog selvfølgelig ikke betale lige så mange penge til A-kassen, som du skal, hvis du er i arbejde. De fleste A-kasser tilbyder en meget favorabel studenterpris, netop for at du har mulighed for at melde dig ind i en A-kasse, allerede mens du er studerende. Det vil typisk være en pris på mellem 50 og 100 kroner. Også der kan du bruge en hjemmeside som Akassefinder.dk til at finde den helt rigtige A-kasse til dig.