maj 20, 2024

Hvordan virker et frost safe varmekabel?

Er du kommet hertil, er du sikkert med på, hvad et varmekabel er. Når du skal have fat i et frostsikrende ét af slagsen, så er der flere ting, du skal kigge efter. Først og fremmest skal du have styr på, hvordan og hvorledes du kan få adgang til at montere varmekablet.

 

Kablet skal som bekendt installeres på dit vandrør, så du undgår at det ikke fryser eller springer, når temperaturen bliver for lav.

Hvorfor vælge frost safe?

Der er flere grunde til at vælge et varmekabel, der også har frostsikring. Den mest åbenlyse er selvfølgelig, at det giver mulighed for, at dit varmekabel ikke fryser, når temperaturen omkring det bliver lavere end 3 grader.

Samtidig er det ikke noget, du som sådan skal tænke over, når først du har montereret kablet. For som oftest slår termostaten selv varmekablet til, når temperaturen bliver tilpas lav. Og når temperaturen så stiger til en bestemt temperatur igen, så slår termostaten automatisk varmekablet fra igen. På den måde er du fri for, at det står og kører hele tiden.

Sådan monterer du dit frostsikringskabel

Inden du går i gang med at montere varmekablet, skal du være helt sikker på, at du har helt styr på, hvordan det skal gøres. Sørg for at have dannet dig et ordentligt overblik over de forskellige komponenter, der skal bruges.

 

  • Sørg for at der ikke er noget, der ligger i vejen. Det kan for eksempel være brandbart materiale.
  • Fastgør din termostat rigtigt, så den er på det koldeste sted på dit rør
  • Monter derefter dit frost safe varmekabel
  • Isoler rør og varmekabel efterfølgende

 

For dig inden monteringen handler det bare om at finde den længde og type af kabel, der lige præcis passer til dit vandrør. Klik her for at finde et frost safe varmekabel, der passer til dit vandrør.