april 30, 2024

Få professionel hjælp til dit bogholderi

Hvornår er sidste gang du har sat dig ned for at få styr på dine regnskaber? Bogholderi er nok ikke nogens yndlingsaktivitet, dog er det en nødvendighed for at få styr på det finansielle som skat, lån, renter og så videre. Hvis du synes det er uoverskueligt at holde styr på dine regnskaber, så hvorfor ikke få et professionelt team af bogholdere til at kigge på sagerne?

Er du i tvivl om hvad en bogholder kan gøre for dig? Så læs med i denne artikel. Du kan nemlig hurtigt få hjælp med din bogføring, så du nemt og enkelt kan få et overblik over dine regnskaber.

Hvad kan en bogholder gøre for dig? 

En bogholder holder styr på dine regnskaber, beregner din løn og skat, forbereder renter og rabatberegninger og meget mere. En bogholder har ikke kun en funktion, men kan gøre mere end en ting for dig.

I modsætning til en revisor kan en bogholder nemlig også fungere som en økonomiassistent, regnsskabassistent og rådgive dig i dine finanser på samme måde som en konsulent. Du får altså det hele samlet i en og samme pakke, når du vælger at arbejde sammen med en professionel bogholder.

Bogholderi i IT systemer

Ordet bogholder er oprindeligt afledt af gammel tid, hvor man holdte styr på sine regnskaber i bøger. En bogholder var da personen, som holdt styr på alle disse bøger med ens papirregninger. 

I nutiden foregår det meste heldigvis digitalt, så vi slipper for at sidde og bakse med fysiske papirer. Derfor udarbejdes nutidens bogholderi online, hvilket gør det hele langt nemmere. 

Har jeg brug for en bogholder?

Som privatperson er det muligt selv at stå for den daglige økonomi, og her behøver man som oftest ikke en bogholder. Dog kan det være rart i en travl hverdag, eller hvis man for eksempel har mange investeringer eller renter at holde styr på.

Hvis du for eksempel er en nystartet virksomhed, kan det synes ret uoverskueligt selv at holde styr på regnskabet. Hvis du gerne vil vide dig sikker i, at alle regnskaberne stemmer overens, så er det en god ide at have en bogholder med på sidelinjen. Bogholderen kender også til de obligatoriske regler og krav, der er ved en nystartet virksomhed, så de kan rådgive dig imens.

Bogføring for din virksomhed

Bogføring for din virksomhed er, når økonomien skal registreres og systematiseres. Dette indebærer at din professionelle bogholder har en finger på pulsen på alle virksomhedens transaktioner som for eksempel køb eller salg af varer. 

Det kan være rigtig svært selv at holde styr på alle transaktionerne, især hvis du er en virksomhed, som afvikler rigtig mange salg. Derfor anbefales det kraftigt at ansætte en bogholder, som en essentiel del af virksomhedens team. 

Bogholderen sørger for at sende de nødvendige regninger ud, beregne moms, foretage nødvendige betaliner, beregne både løn og skat for dem som er ansat i din virksomhed samt at lave renteberegninger på vegne af virksomhedens salg.